​Zakonet që ulin nivelin e inteligjencës te njerëzit

Shumica prej nesh i zbaton këto zakone çdo ditë. Ato janë të lidhura me stilin e jetës dhe studimet kanë treguar se aktivitete të caktuara që një person i përsërit sistematikisht, ndikojnë në aftësitë e tij njohëse.

Konsumi i yndyrës së ngopur

Këto yndyra gjenden në produktet e qumështit dhe mishin yndyror. Shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se ushqime të tilla ndikojnë negativisht në sistemin kardiovaskular, pasi rrit nivelin e “kolesterolit të keq” në gjak, gjë që dëmton sistemin e gjakut.

Si rezultat, qarkullimi normal i gjakut i një personi është i dëmtuar, gjë që çon në mungesë të oksigjenit në tru dhe ngadalëson funksionimin e tij.

Për më tepër, shumë procese të tjera të sistemit nervor qendror shqetësohen, duke ndikuar në gjendjen mendore dhe duke shkaktuar shfaqjen e emocioneve negative siç është trishtimi.

Multi-tasking

Neurokirurgu Earl Miller nga Instituti i Teknologjisë në Massachussets kreu një studim duke u përqendruar në efektet e trurit të njeriut në mënyrën e shumë detyrave.

Mungesa e gjumit

Gjumi i mirë është një nga zakonet më të mira që kontribuon në funksionimin normal të trurit. Pas kësaj, personi ndjehet i pushuar, plot energji dhe më i përgatitur për ditën e re.

Studimet tregojnë se njerëzit që nuk flenë mjaft shpejt lodhen, bëjnë më shumë gabime dhe karakterizohen nga paqëndrueshmëri emocionale në rritje. Ata janë më irritues dhe kanë tendencë të mërziten në shqetësimin më të vogël.

Mos e nënvlerësoni fuqinë e një gjumi të mirë. Hulumtimet tregojnë se përmirëson ndjeshëm kujtesën