Zyrtari amerikan i mbrojtjes thotë se Rusia ka ende “90% të fuqisë së saj luftarake në dispozicion”

Rusia ka rreth “90% të fuqisë së saj luftarake të disponueshme ende gati për përdorim” në Ukrainë, u tha gazetarëve të mërkurën një zyrtar i lartë i mbrojtjes amerikane, shkruan CNN.

SHBA vlerëson se Rusia nuk ka më “disa qindra automjete me vija dhe madhësi të ndryshme” në dispozicion të tyre, por SHBA nuk e di nëse ato automjete janë kapur, shkatërruar apo braktisur, shtoi zyrtari.

CNN raportoi për herë të parë të martën se SHBA vlerësoi se rreth 8% deri në 10% e aseteve ushtarake ruse të përdorura në pushtimin e Ukrainës tani janë shkatërruar ose nuk funksionojnë, sipas një zyrtari amerikan të njohur me inteligjencën më të fundit që nga e marta.

Pajisjet e humbura përfshijnë tanke, avionë, artileri dhe mjete të tjera ushtarake. Kjo është afër dyfishi i humbjeve që raportoi CNN javën e kaluar kur u vlerësua se Rusia kishte humbur 3% deri në 5% të aseteve të saj ushtarake.