Zjarret në Australi, devetë sulmojnë banorët, qeveria do të vrasë 10 mijë të tillë

Me rritjen e temperaturave dhe të thatësirës në Australi, kafshët kanë filluar të egërsohen.

Raportohet se në disa rajone, devetë kanë sulmuar banorët.

Qeveria ka vendosur eleminimin e 10 mijë deveve në të gjithë vendin.

Ky operacion parashikohet të zgjasë të paktën 5 ditë.

Zjarret shkatërruese ka vrarë afërsisht 1 miliardë specie të ndryshme gjatë javës së fundit.

Vendimi ndërmarrë këtë operacion u mor nga një rajon në veri-perëndim të vendit, pavarësisht faktit se devetë Australiane konsiderohen të shenjta nga popullsitë aborigjene.