Autoritetet australiane arrestojnë 24 persona të dyshuar për zjarrëvenie të qëllimshme

Zjarret që kanë përfshirë Australinë prej shtatorit të 2019 janë padyshim më shkatërruesit e viteve të fundit, jo vetëm për ta por për të gjithë botën.

Pavarësisht se Australia është një vend me temperatura të larta dhe me thatësirë, autoritetet kanë arrestuar shumë persona të cilët kanë ndezur zjarre të qëllishme.

Policia e Neë South Ëales ka arrestuar 24 persona të cilët dyshohen për vënien e zjarreve me qëllim.

Autoritetet kanë marrë në pyetje 183 persona, 40 prej të cilëve të dënuar më parë për zjarrëvënie.

Ditën e dielë (5 Janar), policia arrestoi një person i cili shkaktoi një zjarr në Mount Druitt pasi po punonte me disa pajisje elektrike.