Zelensky paralajmëron se Rusia do të sulmojë anëtarët e NATO-s

Presidenti ukrainas Vlodymyr Zelensky ka paralajmëruar se Rusia mund të sulmojë anëtarët e NATO-s, duke thënë se vendi dëshiron të “skllavërojë” Lituaninë, shkruan Sky News.

Zelensky u shpreh se pyetja është “kush është e radhës pas Ukrainës?”

Ai shtoi se situata mund të përkeqësohet vitin e ardhshëm, me Rusinë që mund të sulmojë vendet e tjera.

Nëse kjo ndodh, do të ishte një dështim i përbashkët i NATO-s dhe Ukrainës.

Zelensky deklaroi se Ukrainës i duhen 5 miliardë dollarë në muaj për mbrojtjen e saj.