Zaev: Pagën minimale e kemi rritur për 5.500 denarë

Varfëria është një nga kushtet më të vështira për çdo shoqëri. Ju qytetarët e dini më së miri se jo vetëm fjala, por edhe veprat për të zhdukur varfërinë janë motivi ynë i përditshëm. Dhe jo vetëm në Ditën Botërore të Varfërisë, por çdo ditë. Dhe jo vetëm për shkak të vlerave socialdemokrate, por për shkak të njerëzimit. Kjo u deklarua nga Kryeministri Zoran Zaev me rastin e Ditës Botërore të Varfërisë.

“Në vitet e fundit, ne e kemi përqendruar punën tonë në ngritjen e standardit të jetesës dhe uljen e kostove për qytetarët, dhe kështu nivelin e varfërisë.

E rritëm pagën minimale në 14.500 denarë, domethënë edhe për 5.500 denarë më shumë se minimumi i marrë më parë nga punëtorët e tekstilit, lëkurëtarët, këpucëtarët për punën e tyre të vështirë.

Reforma sociale ka revolucionarizuar mënyrën se si shteti kujdeset për njerëzit në nevojë dhe ka përmirësuar jetën e rreth 300.000 qytetarëve. Ndihma sociale u rrit në 300 përqind. Përfshirja e fëmijëve që marrin ndihmë për fëmijë dhe arsim është trefishuar. Sot, mbi 22 mijë fëmijë përdorin masën për fëmijë, gjë që i nxjerr ata nga zinxhiri i varfërisë së fëmijëve.

Shteti nuk i harroi dhe nuk i la falimentuesit, për të cilët siguruam një ndihmë mujore, ashtu siç siguruam një pension shtetëror për ata që nuk i plotësonin kërkesat për një pension të rregullt”, tha Zaev.

Ai shtoi se duke hequr tarifën e transmetimit, duke futur një tarifë të lirë ditore të energjisë elektrike, duke ulur faturat e ngrohjes dhe në një farë mase duke ulur çmimin e ujit të pijshëm, ne po ndikojmë në kursimet e brendshme që pasqyrohen në varfëri.