Zaev: Krenaria dhe suksesi kombëtar është anëtarësimi i Maqedonisë në NATO

NATO shënon 72 vjet sot. Fotografitë tregojnë Traktatin e Veriatlantikut, i cili u nënshkrua nga 12 anëtarë më 4 prill 1949 në Uashington, deklaroi Zoran Zaev.

“Krenaria dhe suksesi kombëtar është se Maqedonia e Veriut është një nga 30 anëtarët e familjes së NATO-s.

Sot, anëtarësimi në aleancën më të fuqishme në botë – NATO është një shprehje e vendimit tonë mbipartiak, të gjerë, shumicë, kombëtar, multietnik dhe shtetëror që rruga përpara është rruga e demokracisë, sigurisë dhe sigurisë, rruga drejt zhvillim dhe prosperitet për të gjithë qytetarët tanë”, shkruan Zaev.