YouTube njofton kufizime për mediat shtetërore ruse

YouTube ka njoftuar se po bllokon menjëherë aksesin në kanalet e lidhura me mediat shtetërore ruse.

Gjigandi i transmetimit të videove iu referua përmbajtjes së bllokimit të politikës së saj që mohon ose banalizon ngjarjet e mirëdokumentuara.

Në njoftimin e tyre thuhet se pushtimi rus i Ukrainës bie nën këtë politikë dhe se do të bllokojë aksesin në kanalet, duke përfshirë RT dhe Sputnik, shkruan BBC, transmeton Klankosova.tv.

“Udhëzimet tona të komunitetit ndalojnë përmbajtjen që mohon, minimizon ose banalizon ngjarje të dhunshme të dokumentuara mirë dhe ne heqim përmbajtjen në lidhje me pushtimin rus në Ukrainë që shkel këtë politikë”, tha zëdhënësi Farshad Shadloo.

“Në përputhje me këtë, në fuqi menjëherë, ne po bllokojmë gjithashtu kanalet YouTube të lidhura me mediat e financuara nga shteti ruse, në nivel global”.

Kanali kryesor i RT në YouTube kishte më shumë se 4.5 milionë abonentë përpara ndalimit, ndërsa Sputnik kishte rreth 320,000.