Vuçiq me qëndrim të ngjashëm me BDI-në: Shqiptarët në Maqedoni i kanë gjitha të drejtat!

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vucic, në fjalimin e tij sot, e krahasoi situatën në Mal të Zi me atë në Maqedoni dhe qëndrimin e shtetit ndaj komuniteteve tjera informon Tetova sot.
Sipas tij, Mali i Zi ka më shumë serbë se shqiptarë në Maqedoni, kështu që ata gëzojnë të gjitha të drejtat. Në Maqedoni, 25% e shqiptarëve kanë të gjitha të drejtat përfshirë gjuhën, Kryetarin e Parlamentit , Avokatin e Popullit dhe janë popull konstituiv . Pothuajse 30 përqind e serbëve në Mal të Zi as nuk mund të pretendojnë se janë serbë – u shpreh Presidenti Vuçiç.