Von de Leyen i kërkon Serbisë të përcaktohet në cilën anë dëshiron të jetë

European Commission President Ursula von der Leyen speaks to press as she welcomes US Secretary of State (unseen) ahead of a meeting in Brussels on March 4, 2022. - NATO rejected on March 4, 2022 pleas from Ukraine to impose a no-fly zone to halt Russia's bombing, but Western allies said they were eyeing more sanctions on Moscow as it presses on with its war. Foreign ministers held emergency meetings at NATO and the European Union in Brussels, on the ninth day of Russian President Vladimir Putin's invasion of his pro-Western neighbour that has upended the global order. (Photo by YVES HERMAN / POOL / AFP) (Photo by YVES HERMAN/POOL/AFP via Getty Images)

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ka ftuar Serbinë të përcaktohet qartë për rrugëtimin e saj evropian.
Von der Leyen në një intervistë për të përditshmet austriake “Wiener Zeitung” kërkoi nga Serbia prova të qarta se dëshiron anëtarësimin në BE.

E kjo nënkupron sipas saj, edhe vënien e sanksioneve ndaj Rusisë, transmeton tv21.tv.

“Serbia duhet të vendosë në cilën anë dëshiron të jetë. Ne e duam atë në shtëpi, por për këtë na duhen prova të qarta se vendi ndan vlerat tona, si shteti i së drejtës dhe demokratik. Dhe se kundërshton edhe pushtimin rus”, ka thënë ajo.

Serbia është ndër vendet e vetme në Evropë që nuk i ka vënë sanksione Rusisë.