VMRO-DPMNE: Pushteti për tre vjet nuk ka bërë asgjë për ndotjen

“Maqedonia po mbytet. Oligarkët e Zoran Zaevit djegin materiale të helmuese. Niveli i sulfurit të rrezikshëm në atmosferë sipas Komunitetit Evropian të Energjetikës në Vjenë është 3.4 herë mbi normalen.

Derisa dikush i numëron paratë, dikush i numëron të sëmurët.

Zoran Zaevi thoshte ajro, ajro nuk ka ajër. Erdhi në pushtet, tre vjet asgjë nuk ka bërë. Jo vetëm që nuk ka ajër, dhe ai që ishte u zhduk.

Se ndotës kryesor janë fabrikat e oligarkëve të Zaevit janë edhe matjet e stacioneve të cilat tregojnë përqendrim të grimcave PM10 në ajër pesëmbëdhjetë herë mbi të lejuarën në orët e hershme të mëngjesit. Kur nuk ka automjete, as megjithatë tym nga amvisëritë.

Zoran Zaevi dhe miqtë të tij oligarkë e helmojnë Maqedoninë.

Shkupi është në majë të qyteteve të të ndotura në botë, ndërsa më mirë nuk janë as Strumica, Kumanova, Tetova, Manastiri dhe Kavadari.

Zoran Zaevi pati kohë tre vjet të bëjë diçka për ajrin. Ai nuk bëri asgjë. Tani është koha të largohet”, thuhet ne reagimin e Qendres për Komunkime te VMRO-DPMNE-së.