Vdes legjenda e jazz-it McCoy Tyner

Një nga pianistët më me ndikim në historinë e xhazit, ai gjithmonë është përfshirë në grupin e vogël të gjigantëve si Herbie Hancock, Chick Corea dhe Bill Evans.

Tyner u konsiderua një nga baballarët e pianos së xhazit bashkëkohor. Karriera e tij filloi në të njëzetat, me Benny Golson dhe Jazztet Art Farmer.

Në fillim të viteve të gjashtëdhjeta, ai u bashkua me kuartetin “John Coltrane” duke luajtur në albume klasike si ”Një suprem dashurie” dhe ”Gjërat e mia të preferuara”.

Ai ishte anëtari i fundit i mbijetuar i kuartetit, që përfshinte Jim Garrisson, Elvin Jones dhe Coltrane.