Vazhdon seanca për zgjedhjen e Qeverisë së re

Në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut është duke u zhvilluar dita e dytë e diskutimit për Qeverinë e re.

Pas një pauze njëorëshe, deputetë janë rikthyer në seancë për të vazhduar diskutimin për programin dhe përbërjen qeveritare, transmeton TV21.

Gjatë diskutimit paraprak, opozita ka kritikuar pushtetin se Qeveria e re është vazhdim i Qeverisë së Zoran Zaev dhe se mandatari Dimitar Kovaçevski është piun i Zaevit.

Deputetë e opozitës shqiptare kanë kritikuar kryeparlamentarin Talat Xhaferi pasi i njëjti nuk vazhdoi me listën e radhitjes së deputetëve për fjalë që kishte mbetur përgjysmë dje, me ndërprerjen e seancës, transmeton TV21

Xhaferi sqaroi se sot vazhdohet me listë të re. Seanca vijoi me përplasje mes deputetëve të VMRO-DPMNE-së dhe partive pjesë të shumicës parlamentare.

Sipas Rregullores së punës së Kuvendit, diskutimi për programin dhe përbërjen qeveritare zhvillohet dy ditë.

Seanca filloi dje, ndërkaq votimi i Qeverisë së re duhet të bëhet para mesnatës.

 

Në Qeverinë që pritet të udhëhiqet nga Dimitar Kovaçevski, për ministra pritet të zgjedhen:

Përbërja qeveritare e propozuar
 • Sllavjanka Petrovska – ministre e Mbrojtjes
 • Oliver Spasovski – ministër i Punëve të Brendshme
 • Nikolla Tupançevski – ministër i Drejtësisë
 • Artan Grubi – ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie mes Komuniteteve – zëvendëskryeministër i parë
 • Bujar Osmani – ministër i Punëve të Jashtme
 • Fatmir Besimi – ministër i Financave
 • Kreshnik Bekteshi – ministër i Ekonomisë
 • Lupço Nikollovski – ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujrave
 • Bekim Sali – ministër i Shëndetësisë
 • Jeton Shaqiri – ministër i Arsimit dhe Shkencës
 • Jovana Trençevski – ministre e Punës dhe Politikës Sociale
 • Goran Milevski – ministër i Vetëqeverisjes Lokale
 • Bisera Kostadinova Stojçevska – ministre e Kulturës
 • Admirim Aliti – ministër për Shoqëri Informatike dhe Administratë
 • Bllagoj Boçvarski – ministër për Transport dhe Lidhje
 • Naser Nuredini – ministër për Mjedis Jetësor dhe Planifikim Hapësinor
 • Bojan Mariçiq – ministër pa resor – zëvendëskryeministër për çështje evropiane
 • Sllavica Grkovska – ministër pa resor – zëvendëskryeministre për luftë kundër korrupsionit
 • Fatmir Bytyqi – ministër pa resor – zëvendëskryeministër për çështje ekonomike
 • Xhemail Çupi – ministër pa resor./TV21