Variantet e reja të Covid, Britania do të nisë një testim masiv

Në Britaninë e Madhe është shtuar alarmi për variantin e ri të koronavirus.

Sikurse citojnë burimet, dikasteret e shëndetësisë nuk po mund ta frenojnë përhapjen e tij pavarësisht masave dhe në këtë kuadër do i nënshtrohen një testimi të gjerë, derë më derë të qytetarëve për të evidentuar bartësit e tij në zonat që rezultojnë më të prekura.

Pjesë e alarmit ndërkohë mbetet edhe importi i të tjera varianteve nga jashtë territorit si ai i Afrikës së Jugut dhe Brazilit.

Top Channel