Ushtrisë së Maqedonisë nga sot i shtohen 120 nënoficerë të rinj dhe 150 ushtarë profesionistë

Sot në kazermën “Alexo Damnievski Bauman” në Veles është mbajtur ceremoni solemne për avancimin e 120 nënoficerëve dhe betimi solemn i 150 ushtarëve profesionistë. Në ceremoni morën pjesë dhe mbajti fjalim ministrja e Mbrojtjes Slavjanka Petrovska dhe zëvendës shefi i Shtabit të Përgjithshëm gjeneralmajor Azim Nuredin.

Ushtria nga radhët e ushtarëve profesionistë të cilët tashmë kanë kaluar tre muaj trajnim nënoficer në Komandën e Stërvitjes dhe Doktrinës janë avancuar sot në gradën e parë të nënoficerit dhe ushtarët e rinj profesionistë kanë bërë betimin.

Ministrja Slavjanka Petrovska siç përcjellë Klan M u tha nënoficerëve të rinj se kushdo që i bashkohet profesionit ushtarak ka një mision unik, t’i shërbejë atdheut dhe popullit të tij sepse profesioni ushtarak paraqet një sakrificë të madhe por edhe nderin më të lartë dhe të vesh uniformën e një shteti anëtar NATO-së.

“Ju falënderoj dhe ju përgëzoj të gjithëve, që na keni bërë krenarë si komb dhe si institucion dhe që jeni inkurajimi dhe frymëzimi ynë për të vazhduar përballimin e sfidave të kohës që jetojmë dhe arkitekturës së re të sigurisë. Është e vërtetë se çdo gjeneratë ka luftën e vet, por është gjithashtu e vërtetë se vitet e fundit janë ndoshta koha e sfidave më të mëdha me të cilat është përballur bota në shtatëdhjetë vitet e fundit”, tha Petrovska dhe tha se mësimi dhe përmirësimi personal nuk duhet të ndalet kurrë.

Ministrja Petrovska theksoi se ndërtimi i qëndrueshmërisë si një nga konceptet kyçe të Aleancës së NATO-s duhet të fillojë gjithmonë me një shembull personal, duke shtuar se gatishmëria për të reaguar shpejt, me efikasitet dhe vendosmëri ndaj çdo situate tregon në fakt gatishmërinë tonë për të mbrojtur vlerat që ndajmë, të mbrojë shtetin dhe qytetarët.

“Prandaj, pavarësisht nga të gjitha sfidat me të cilat përballet shoqëria jonë, si ministre gjithmonë bëj përpjekje shtesë për të përmirësuar ushtrinë në tërësi, por sigurisht edhe cilësinë e jetës së çdo individi në të. Në një periudhë relativisht të shkurtër kohore kemi mundësuar dyfishimin e buxhetit të mbrojtjes, prokurimin e pajisjeve dhe armatimeve moderne, rindërtimin dhe rivitalizimin e objekteve dhe infrastrukturës me interes strategjik dhe mbi të gjitha thelluam lidhjet me aleatët, shkëmbimin e përvojave dhe organizimin e stërvitjeve të përbashkëta, nënvizoi Petrovska.

Zëvendës shefi i Shtabit të Përgjithshëm, gjeneralmajor Azim Nuredin, duke u uruar zhvillim të suksesshëm profesional nënoficerëve të rinj dhe ushtarëve profesionistë të saporekrutuar, u tha atyre që të kryejnë mirë detyrat dhe detyrat e tyre në të ardhmen, për të përfaqësuar Ushtrinë dhe vendin.

Në këtë ceremoni u nderuan tre nënoficerët më të mirë, rreshter Dimçe Vakadinski, rreshter Filip Angelovski, rreshter Aleksandar Trajkoviq. /KlanMacedonia/