Urim i Xhaferit për Ditën kombëtare të vllehëve

Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi, me rastin e 23 Majit, Ditës kombëtare të vllehëve, uroi pjesëtarët e këtij komuniteti në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

“Më paraqet nder t’ju uroj 23 Majin, Ditën kombëtare të vllehëve. Kisha dashur që të shpreh respekt të lartë për kontributin e madh që si bashkësi e jepni dhe ia keni dhënë shtetit nëpër histori, i njëjti ka qenë i rëndësishëm për zhvillimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Shpeshherë dua të përsëris se pasuria jonë është në dallimet, ashtu të ndërthurura dhe në bashkësi, kemi përparim të sigurt.

Të dashur bashkëqytetarë vllehë, urime festa kombëtare, Ju uroj të kultivoni dhe të promovoni kulturën tuaj, të krenoheni me trashëgiminë dhe historinë tuaj dhe të avanconi pozitën tuaj në shoqëri. Vllehët në Republikën e Maqedonisë së Veriut kanë personalitete të shquara të cilët janë pjesë e jetës shoqërore ndërsa bashkësia në tërësi është tejet e respektuar.

Edhe njëherë, më lejoni t’ju uroj Ditën nacionale të vllehëve dhe t’ju uroj ditën ta kaloni në atmosferë të bukur festive”, thuhet në urimin e kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferi.