Ukraina: 40 të dyshuar dhe 11, 000 raste po hetohen për krime lufte

BUCHA, UKRAINE - APRIL 06: A man pushes his bike through debris and destroyed Russian military vehicles on a street on April 06, 2022 in Bucha, Ukraine. The Ukrainian government has accused Russian forces of committing a "deliberate massacre" as they occupied and eventually retreated from Bucha, 25km northwest of Kyiv. Hundreds of bodies have been found in the days since Ukrainian forces regained control of the town. (Photo by Chris McGrath/Getty Images)

Sipas prokurores së përgjithshme Iryna Venediktova, deri më tani po hetohen 11, 000 raste për krime lufte dhe 40 të dyshuar, shkruan The Guardian.

“Jam e bindur se në të ardhmen e afërt do të hetohen edhe çështje të tjera dhe autorët do të dalin para drejtësisë”.

Komentet e saj erdhën pasi në Kiev u mbajt gjyqi i parë për krimet e luftës që nga fillimi i pushtimit në shkurt.

Vadim Shysimarin, një komandant i divizionit të tankeve Kantemirovskaya, akuzohet se ka qëlluar për vdekje një burrë të paarmatosur me biçikletë, pasi u urdhërua “të vriste një civil në mënyrë që ai të mos i raportonte te ushtarët ukrainas”, sipas prokurorëve.