Twitter i lejon stafit të punojë përgjithmonë nga shtëpia

Punonjësit e kompanisë Twitter mund të punojnë nga shtëpia përgjithmonë.

Gjiganti me seli në San Francisko tha se 5,000 punëtorët e tij kanë punuar nga distanca qysh në fillim të marsit, kur edhe ka shpërthyer pandemia e koronavirusit.

Marrëveshja ka funksionuar aq mirë, saqë Twitter tha se është i gatshëm t’i lejojë ata të vazhdojnë, nëse pozitat ua lejojnë punën nga shtëpia.

“Muajt e fundit kanë dëshmuar se mund ta bëjmë këtë”, tha shefi ekzekutiv i rrjetit social Twitter, Jack Dorsey.

“Nëse punonjësit tanë janë në një rol dhe situatë që ua lejon atyre të punojnë nga shtëpia dhe ata duan të vazhdojnë ta bëjnë këtë përgjithmonë, ne do t’ua mundësojmë”, tha Dorsey në një email dërguar punëtorëve.

Për ata që nuk mund të punojnë përgjithmonë nga shtëpia, Twitter tha se ka gjasa që t’i hapë zyrat nga fundi i vitit, “por jo përpara shtatorit”.

Twitter ka 35 zyra në gjithë botën, përfshirë ato në Nju Delhi, Londër dhe Singapor.

Kompani të ngjashme, si Facebook dhe Google, u kanë thënë po ashtu punëtorëve të tyre se mund të punojnë nga distanca gjatë pjesës së mbetur të vitit.