Turqia paralajmëron për sulme të mundshme islamofobike në SHBA dhe Evropë

Turqia ka paralajmëruar qytetarët e saj për “sulme të mundshme islamofobike, ksenofobike dhe raciste” në SHBA dhe Evropë, pasi aleatët e saj perëndimorë paralajmëruan qytetarët e tyre në Turqi për sulme të mundshme terroriste.

Në dy këshilla të veçanta udhëtimi, Ministria e Jashtme e Turqisë këshilloi qytetarët e saj në SHBA dhe vendet evropiane që “të sillen me qetësi përballë ngacmimeve dhe sulmeve të mundshme ksenofobike dhe raciste” dhe të “qëndrojnë larg zonave ku demonstratat mund të intensifikohen”. mediat turke.

Disa ambasada në Ankara, duke përfshirë ato të Shteteve të Bashkuara, Gjermanisë, Francës dhe Italisë, lëshuan alarme sigurie për qytetarët e tyre në Turqi, duke paralajmëruar për “sulme të mundshme terroriste hakmarrëse nëpër xhami”.

Kjo pason incidentet e fundit të djegies së Kuranit në Evropë.

Ministria e Jashtme e Suedisë këshilloi gjithashtu qytetarët e saj në Turqi të shtunën që të shmangin turmat dhe protestat.

Një politikan i ekstremit të djathtë, anti-emigrant dogji një Kuran javën e kaluar pranë ambasadës turke në Stokholm gjatë protestave, duke rritur tensionet midis Turqisë dhe Suedisë. Akte të ngjashme të djegies së Kuranit në Holandë dhe Danimarkë kanë marrë gjithashtu dënime të forta nga Ankaraja.