Tottenhami reagon ashpër pas shtyrjes së ndeshjes ndaj Arsenalit

Tottenham Hotspur lëshoi ​​një deklaratë duke protestuar ndaj vendimit të Ligës Premier për shtyrjen e ndeshjes së tyre me Arsenalin, duke argumentuar se ata duhet të ndjekin shembullin e vendosur nga protokolli i Serie A për COVID-19.

Derbi i Londrës së Veriut ishte menduar të zhvillohej të dielën, por u anulua me vetëm disa orë të mbetura pas një kërkese nga Arsenali.

Ata u lejuan të shtynin ndeshjen për shkak se mungesat u morën parasysh duke përfshirë ato me COVID-19, lëndimet ekzistuese dhe të fundit me lojtarët e shumtë në detyrë ndërkombëtare në Kupën e Kombeve të Afrikës.

Sipas protokollit të ri të Serie A të rënë dakord këtë javë, Arsenali nuk do të kishte mundur ta shtynte ndeshjen, sepse vetëm rastet e COVID-19 merren parasysh.

Protokolli italian i rënë dakord me klubet, qeverinë dhe autoritetet lokale shëndetësore thotë se një lojë mund të anulohet nëse një skuadër ka të paktën 35 për qind të lojtarëve që rezultojnë pozitivë për COVID-19 në të njëjtën kohë.

Ata nuk marrin parasysh dëmtimet apo detyrimet ndërkombëtare kur bëjnë atë llogaritje.

Tottenhami, drejtori i të cilit Fabio Paratici dhe trajneri Antonio Conte janë italianë, kanë lëshuar një deklaratë duke i kërkuar Ligës Premier të ndjekë një shembull të ngjashëm me Serie A.

 

“Jemi jashtëzakonisht të befasuar që kjo kërkesë është miratuar. Ne vetë u s’kualifikuam nga Liga e Konferencës pasi një numër i konsiderueshëm i rasteve të COVID nënkuptonin se ne duhej të ri-caktonim një ndeshje dhe kërkesa jonë për të lëvizur ndeshjen tonë në Leicester nuk u miratua – vetëm që ajo të shtyhej më pas kur Leicester të kërkonte”.

“Qëllimi fillestar i udhëzimit ishte të merrej me disponueshmërinë e lojtarëve të prekur drejtpërdrejt nga rastet e COVID, duke rezultuar në skuadra të varfëruara që kur merren së bashku me lëndimet do të rezultonin që klubi të mos ishte në gjendje të luante një ekip”.

“Ne nuk besojmë se ishte qëllimi për t’u marrë me disponueshmërinë e lojtarëve që nuk kanë lidhje me COVID. Tani mund të shohim pasojat e padëshiruara të këtij rregulli. Është e rëndësishme që të ketë qartësi dhe konsistencë në zbatimin e rregullit. Përsëri fansat i kanë parë planet e tyre të ndërprera në një njoftim të shkurtër të papranueshëm”, thuhet në deklaratën e Spurs.