Të respektohen masat dhe të festohet me përgjegjësi, thirrje nga liderët fetarë

Krerët e kishave dhe bashkësive fetare në vend dhe drejtori i Komisionit për Marrëdhënie me Komunitetet Fetare dhe Grupet Religjioze (KMKFGR), Darian Sotirovski bënë thirrje për respektimin e masave dhe festimin e tyre me përgjegjësi pas takimit të sotëm në Klubin e deputetëve në Shkup.

Në takim, siç u njoftua nga KMKFGR, përveç Sotirovskit, ishin të pranishëm edhe kryepeshkopi i Ohrit dhe Maqedonisë, z.z. Stefan, Reisul Ulema në BFI. hfz Shaqir ef. Fetai, ipeshkvi i Shkupit dhe Ipeshkvi i Strumicës-Shkup, imzot Kiro Stojanov dhe imzotii EMC Marjan Dimov. Për shkaqe objektive mungoi kryetarja e e Bashkësisë hebraike të RMV, znj. Berta Romano Nikoliq.

Duke pasur parasysh periudhën e ardhshme, liderët fetarë njëzëri u bëjnë thirrje qytetarëve që t’i përmbahen të gjitha masave për mbrojtjen e koronavirusit të përshkruara nga autoritetet shëndetësore, për të mos humbur durimin, sepse në vigjilje të imunizimit përgjegjësia për kontrollin e virusit bie mbi secilin prej nesh.

“Të festojmë me përgjegjësi, të jemi në rrethin e familjes dhe të shmangën tubimet, përveç kur është e nevojshme, por me respektim të vazhdueshëm të detyrimit për mbajtje të distancës dhe për mbajtje të maskë mbrojtëse”, porositën liderët fetarë.

Liderët fetarë në takim shkëmbyen mendime mbi reformat në arsimin fillor dhe unanimisht kërkuan nga Ministria kompetente e Arsimit përfshirjen e kishave dhe komuniteteve fetare në diskutimin publik mbi ndryshimet e propozuara të ligjit në mënyrë që të ruhet dhe promovohet tema e etikës në fe dhe mbrojtja e të drejtat e mësuesve që e ligjërojnë atë, por gjithashtu duke u mundësuar fëmijëve të mësojnë në disiplinat thelbësore shkencore duke shmangur zgjidhjet që sipas vlerave tona shoqërore nuk do të ishin të përshtatshme.