Sulstarova: Mediave të Prishtinës – s’mund të biesh ndesh me interesin e shtetit dhe të pretendosh se je objektiv

Shkruan: Enis Sulstarova

Mediat ne Kosove (me pak perjashtime) nuk i sherbejne interesit publik. Fatmiresisht, matjet e opinionit publik qe bejne dhe raportojne po keto media tregojne se (b)analistet e tyre kane pak ose aspak ndikim ne formimin e opinionit publik. Nese u ka mbetur ndonje aftesi arsyetuese, perveç mllefit kunder kryeministrit Albin Kurti, pronaret e gazetaret qe drejtojne televizionet dhe portalet duhet ta shfrytezojne kete situate per te reflektuar per rolin e tyre publik, pertej interesave e bindjeve te tyre private. Nuk mund t’u biesh ndesh identitetit kombetar dhe interesave te shtetit dhe te pretendosh te jesh gjoja objektiv e i paanshem, se realisht po i mban krahun armikut dhe po pergatit dorezimin e shtetit para tij.