Spasovski: Me vendim të qeverisë nuk mund të ndryshohet afati i pasaportave

Afati i dokumenteve të udhëtimit është rregulluar me Ligj, teksti i të cilit nuk mund të ndryshohet me vendim të qeverisë, tha kryeministri teknik Oliver Spasovski.

Në përgjigje të një pyetjeje gazetare, nëse planifikohet të mbahet seancë qeveritare për të kapërcyer problemin e pasaportave, Spasovski thotë:

“Nuk është problem të thërrasim mbledhje qeveritare, problemi është se ligji për dokumentet e udhëtimit përcakton rëndësinë e dokumentit të udhëtimit dhe çdo vendim i qeverisë nuk mund të ndryshojë tekstin ligjor. Këtu është analiza kryesore që po bëjmë. Konsultime me partnerët kryesorë, Frontex, etj, dhe pres që të gjendet ndonjë zgjidhje që do të ndihmojë në gjithë këtë situatë”, tha Spasovski.