Spasovski: Gruevski mori shumë para me vete kur u arrastis, Katica Janeva nuk ndërmori asgjë (Video)

Ministri i Brendshëm Oliver Spasovski foli për detajet e arratisjes së ish-kryeministrit Nikola Gruevski më shumë se dy vjet më parë, e cila gjithashtu ndodhi gjatë mandatit të tij pas së cilës ai nuk mori përgjegjësinë për çështjen, shkruan portali “Sloboden Pecat”.

– Të marr përgjegjësi morale për atë që bëjnë departamentet që unë drejtoj. Nëse ka ndonjë të metë, po, por nuk ka asnjë të metë. Nëse hetimi tregon përgjegjësi diku, nuk duhet të jetë përgjegjësi morale, politike, por penale. Arratisja e Gruevskit është diçka që na zhgënjen më shumë – si politikanë ashtu edhe qytetarë. Ai ishte mishërimi i krimit. Dhe atëherë ndodh e njëjta situatë. Ne kemi një situatë në të cilën ai tërheq një shumë të madhe fondesh, Njësia e Inteligjencës Financiare e monitoron atë, ia paraqet informacionin Prokurorisë Publike, Katica Janevës dhe nuk merren masa për të siguruar mbrojtje. Edhe atëherë ju kujtohet se unë thashë që po filloja të dyshoja në SPO. Sepse nëse përpiloni informacionin, ai nuk mund të përcillet ose të jetë tregues se diçka mund të na ndodhë. Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme të kemi një reformë legjislative, por është gjithashtu po aq e rëndësishme të ndryshojmë mendim në perceptimin dhe të menduarit. Për të ditur se çfarë duhet të bëjmë, të jemi shumë më të përgjegjshëm ndaj shtetit dhe qytetarëve dhe kjo është arsyeja pse duhet të luftojmë krimin dhe korrupsionin me të gjitha forcat tona, Spasovski është vendimtar.

– Ne të gjithë i humbasim nervat dhe pritet shumë që të jetë i mërzitur dhe i zemëruar, sepse më kot ju si qeveri po ndërmerrni reforma, një sërë masash, etj … dhe ju ndodhi një ngjarje e tillë. Në publik, sigurisht, ngjarje të tilla shkatërrojnë integritetin. Por nëse është kështu, atëherë sistemi duhet të përmirësohet seriozisht, duhet të merren vendime politike që do të nënkuptojnë konsolidimin e këtij sistemi dhe duhet të dihet se të gjithë që nuk do të ndihmojnë në luftën kundër krimit do të mbajnë përgjegjësi. As këtu nuk ka ftohje të nxehtë, tha ministri Spasovski.