Solana i infektuar me Kovid-19 dhe i hospitalizuar në Madrid

Ish sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Havier Solana, 77 vjeç, është i infektuar me koronavirusin e ri dhe është shtruar në spital në Madrid.
Solana zbuloi se ishte infektuar me Kovid-19 pasi në Tuiter publikisht u përshëndet me një pacient të vdekur, nga e njëjta dhomë e spitalit.
Solana ishte sekretar i përgjithshëm i NATO-s nga viti 1995 deri në vitin 1999, ndërsa pastaj ishte përfaqësues i lartë i BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri, nga viti 1999 deri në vitin 2009.