Shekerinska: Ushtria dhe qendra ushtarake mjekësore ende punojnë si pjesë e shëndetit publik

Ministrja e Mbrojtjes, Radmila Shekerinska, thekson se anëtarët e ushtrisë dhe qendra mjekësore ushtarake janë ende duke punuar si pjesë e shëndetit publik dhe janë të pranishëm në pjesë të ndryshme, duke punuar me njerëz të sëmurë, duke punuar në analiza epidemiologjike.

“Ne kishim një gjendje të jashtëzakonshme dhe një krizë dhe ato situata ndryshojnë si në bazën ligjore ashtu edhe në procedurë, por një gjë është standarde. Në gjendjen e jashtëzakonshme dhe në krizë forcat e armatosura, pjesëtarët e ushtrisë janë vendosur për të mbështetur institucionet civile. Ndoshta nuk ka aq shumë lajme sepse ato janë bërë standardi ynë” tha Shekerinska.