ShBA dhe Kina zyrtarizojnë marrëveshjen tregtare?

Kina dhe ShBA kanë arritur një marrëveshje formale e cila pret ende firmosjen nga Presidenti Donald Trump.

Kushtet e marrëveshjes janë pranuar por shkresa zyrtare nuk është finalizuar ende.

Vetë Presidenti Trump njoftoi përmes një postimi në Tëitter se të dy shtetet janë shumë afër arritjes së marrëveshjes tregtare.

Faza e parë e kësaj marrëveshjeje parashikon shkëmbimin e produkteve agrare të Kinës për shtyrjen e afatit të taksave të vendosura nga ShBA, si dhe reduktimin e tyre.