Ruskoska për ikjen e Gruevski: Prokuroria ka informacione por nuk ka dëshmi

Kreu i prokurorisë për Prokurorinë e krimit të organizuar dhe korrupsionit të lartë Vilma Ruskovska në emisionin “Trilling” tha se ajo ende qëndron pas deklaratës se Nikola Gruevski qëndron pas ndërhyrjes së organizuar në Parlament.

Askush nuk e kundërshton atë deklaratë në lidhje me ndërhyrjen, sipas ligjit që ka fuqi për procedurë penale, ai nuk mund të akuzohet, nëse nuk shqyrtohet në hetim. Hetimi për të është përfunduar dhe nuk është ndalur derisa të jetë në dispozicion të autoriteteve, thotë Ruskovska.

Lidhur me faktin nëse prokuroria ka informacion në lidhje me arratisjen e ish-udhëheqësit të VMRO-DPMNE, Ruskovska thotë se ka informata, por nuk ka prova.

“Prokuroria ka informacion, por nuk ka prova, kështu që për të ngritur akuza kundër askujt, prokuroria duhet të paraqesë prova në gjykatë,” shpjegoi Ruskovska.