Rusisë iu djeg, Kina prodhon aeroplanmbajtësen e parë

Të martën pasdite, kryetari i shtetit i Kinës dhe kryetari i komisionit qendror ushtarak Xi Jinping mori pjesë në ceremoninë e nisjes së shërbimit të aeroplanmbajtëses “Shandong”, e para që prodhohet nga Kina.

Aeroplanmbajtësja, emri i së cilës është i njëjtë me një provincë në Kinën Lindore, Shandong, është dërguar në portin detar Sanya të provincës Hainan të Kinës Jugore.