Rritet numri i vdekjeve nga koronavirusi në Spanjë

Vdekjet nga koronavirusi në Spanjë u rritën pak gjatë 24 orëve të kaluara në 567, krahasuar me 510 dje, sipas ministrisë së shëndetësisë, raporton CNN.

Kjo sjell numrin e përgjithshëm të vdekjeve në 18.056, dhe numrin e përgjithshëm të rasteve të regjistruara në 172.451.

Bizneset në sektorët e ndërtimit dhe të prodhimit u rihapën me provë dje – një festë publike – pasi qeveria spanjolle pushoi disa masa bllokimi të vendosura në fuqi dy javë më parë që kufizuan shumicën e njerëzve në shtëpitë e tyre.

Nuk ka raportime për autobusë dhe trena të mbushur me njerëz, transmeton lajmi.net.

Autoriteti i transportit në Barcelona tha se kishte pasur rritje të trafikut të udhëtarëve, por akoma më pak se në 24 mars, e marta e fundit normale përpara se të bëhej përmbysja e plotë.

Ndërkohë, ministria e shëndetësisë ka marrë nën kontroll të gjitha laboratorët dhe klinikat private për të përshpejtuar procesin e testimit dhe ka prezantuar masa për të shmangur çmimet abuzive të testeve. Shumë punonjës të mërzitur nuk kanë qenë në gjendje të mbledhin përfitimet e tyre pasi zyrat e papunësisë luftojnë për të përballuar numrin e madh të paditësve.

Carmen Calvo, nënkryetari dhe Fernando Simon, shefi mjekësor, të dy u kthyen në punë sot pasi u shëruan nga Covid-19. Spanja regjistroi 48.712 vdekje në mars, numri më i lartë i marsit që nga viti 1975, viti i fundit i diktaturës.