Roma gjobitet nga UEFA

Roma dështoi të arrijë objektivin e saj për të fituar pak më shumë se 28 milionë euro në fitime kapitale deri më 30 qershor, që do të thotë se do të duhet të paguajë një penallti në UEFA.

Calciomercato.com thekson se si Giallorosswt ishin rreth 3 milionë euro më pak se objektivi i tyre, kështu që do të duhet të paguajnë një gjobë ndaj UEFA-s, që kushton pak më pak se 5 milionë euro.

Roma arriti të shmangë një ndëshkim më të rëndë – si reduktimi i listës së skuadrës evropiane ose përjashtimi nga gara – për shkak të sa afër ishte objektivi.

Giallorosswt realizuan rreth 26 milionë euro fitime kapitale neto në vitin financiar që përfundon më 30 qershor – Benjamin Tahirovic (5,5 milionë euro suficit), Justin Kluivert (7,5 milionë euro), Cristian Volpato (7,5 milionë euro), Filippo Missori (2,5 milionë euro), Ruben Providence (300,000 euro) dhe Carles Perez (rreth 2 milionë euro), si dhe shtesa të lidhura me Nicolo Zaniolon.

Ofertat për Roger Ibanez dhe Nicola Zalewski kishin mbërritur kohët e fundit, por klubi vendosi të paguante gjobën në vend që të nxitonte për të arritur një marrëveshje, duke u dhënë atyre më shumë fleksibilitet për këtë verë.