Qeveria e RMV-së: Ndarja e Shkupit dhe Tiranës, mund të ketë pasoja në sigurinë e rajonit

Qeveria e Maqedonisë së Veriut konsideron, se ndarja e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë nuk është në interes të askujt.

Shtojnë, se ndarja e tillë, mund të ketë pasoja në sigurinë e rajonit.

“Sjellja joparimore nga ana e Bashkimit Evropian mund të ketë pasoja në sigurinë e tërë rajonit. Që të dy shtetet duhet të shkojnë bashkërisht, në procesin e integrimit të Ballkanit Perëndimor dhe të ndihmohen”, deklaruan zëdhënësit e Qeverisë, Dushko Arsovski dhe Muhamed Hoxha.

Kanë shtuar, se gjuha dhe identiteti maqedonas, të imponuara nga Bullgaria, nuk duhet të jenë në tryezën e negociatave.