Qerim Lita: Komunistët jugosllavë kanë vrarë dhe dëbuar mbi 300 mijë shqiptarë!

Komunistët jugosllavë nga nëntori i vitit 1944 deri në maj të vitit 1945 në territoret shqiptare të atëhershme të Maqedonisë, Kosovës dhe Malit të Zi, pa gjyq, kanë vrarë rreth 50 mijë shqiptarë, zbulon në një intervistë për emisionin “Target” në Almakos, historiani nga Shkupi, Qerim Lita.

Pas ASNOM deri në përfundimin e Luftës së Dytë Botërore, Lita thekson se komunistët maqedonas kanë kryer disa masakra ndaj popullatës civile shqiptare, siç janë masakrat në fshatrat Runica, Bllacë, Sopot dhe Zajas, dhe një masakër e ngjashme u krye në qytetet e Gostivarit dhe Tetovës.

Për më tepër ndiqeni intervistën e plotë të Qerim Litës në vijim: