Putin: Ukrainasit dhe rusët janë një popull

Presidenti rus, Vladimir Putin ka akuzuar forcat ukrainase se po shfrytëzojnë civilët si “mburoja njerëzore”, shkruan RFE.

Lideri rus i ka përshkruar ushtarët rusë si “heronj të vërtetë” dhe ndonëse e ka pranuar se ka humbur “disa qyteza të vogla”, ai ka insistuar se operacioni special i Rusisë është duke shkuar “sipas planit”.

“Suksesi” i ushtrisë ruse në Ukrainë është shembull i atij “herozimi”, ka pretenduar Putin.

Në një adresim televiziv, ai ka thënë se ukrainasit dhe rusët janë “një popull”, mirëpo ukrainasit janë “të kërcënuar dhe me tru të shpëlarë”.

Putin është zotuar se do të shkatërrojë “anti-Rusinë e krijuar nga Perëndimi”.

Presidenti rus ka pretenduar se trupat ruse po ofrojnë korridore humanitare që civilët të largohen, duke rënë në kundërshtim me atë që kanë thënë ukrainasit.