Punonjësit shëndetësorë të Kosovës ofrojnë ndihmë për Luginën e Preshevës

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës (FSSHK) është shprehur e interesuar që pjesëtarë të saj të shkojnë për të ndihmuar shqiptarët në Luginë të Preshevës, rreth parandalimit të pandemisë së koronavirusit të ri.

Kryetari i FSSHK-së, Blerim Syla ka kërkuar nga kryeministrit në detyrë, Albin Kurti, ministri i Shëndetësisë, Arben Vita dhe ministri i punëve të Jashtme, Glauk Konjufca, që të mundësohet një vizitë monitoruese në Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc.

Në letrën e drejtuar Kurtit, Vitisë dhe Konjufcës, Syla thotë se vizita në Luginë të Preshevës do të kishte për qëllim, njohjen nga afër me gjendjen e qytetarëve shqiptarë gjatë pandeminë COVID-19, sëmundjes që e shkakton koronavirusi i ri.

“Ne dëshirojmë të njoftohemi nga dora e parë se a janë testuar dhe si po menaxhohet situata atje. Po ashtu, ofrojmë edhe ndihmën tonë profesionale, në koordinim të plotë me udhëzimet dhe rekomandimet e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës”, thuhet në letrën e Sylës.

FSSHK përmend si argument edhe ardhjen e punëtorëve shëndetësor nga Serbia në Kosovë për të monitoruar situatën në komunat e banuara kryesisht me serbë.

Ditë më parë, Qeveria e Kosovës ndau 500 mijë euro për Luginën e Preshevës, si mbështetje financiare për përballimin e gjendjes së krijuar nga pandemia e koronavirusit të ri.