Politika, kudo ne bote, po shkon gjithnje e me shume drejt spektaklit, propagandes dhe oratorise boshe

Ky eshte degradimi qe ka sjelle ne pergjithesi fryma revolucionare, snobizmi politik. Shnderrimi i politikes ne retorike, ne romantike verbale fjalimesh populiste revolucionare, ka pjelle nje klase politike llafazanesh megalomane, pa asnje kapacitet per te qene lidere te vertete, e pa asnje deshire e mundesi per te qeverisur problemet reale. Kjo lloj politike ka sjelle si model suksesi, modelin e politikanit popstar, qe kujdeset vetem te shkruaje hartime e te sofistikoje imazhin publik, por qe mbetet bosh nga brenda dhe nuk prodhon asgje.