Policia me dy kute: “Evropiane” per maqedonasit, e “dhunshme” per shqiptarët

Shkruan: Fejzi HAJDARI

Policia maqedonase po lejon qe protestuesit maqedonas te ‘rrezikojne’ instituconet si Parlamenti, Qeveria e Ministria e Jashtme, duke mos dashur ta ushtroj detyren konform normave ligjore. E gjithe kjo, vetem e vetem, sepse protestuesit jane maqedonas. Po te kishin qene shqiptare as qe do tju lejohej te marshonin para inetitucioneve…

Sa per t’ju rikujtuar, per protestuesit shqiptarë (rasti Monstra), policia pothuajse ua mohonte te drejten per proteste para institucioneve, duke e kufuzuar levizjen e turmes deri tek “Mavrovka”. Pastaj arrestoi edhe disa te rinje, disa prej te cileve edhe u dënuan.

Kurse mbreme, pikerisht e njejta polici, u tregua shume e kujdesshme dhe “europiane” ndaj protestuesve…, duke mos perdorur dhune te tepruar, sic ka ndodhur me qindar here ndaj protestuesve shqiptarë. Paramendoni duke mos perdorur rezistencen e nevojshme ndsaj protestuesve, lejoi qe 47 policië te lendohen, 11 prej tyre rëndë.

Nuk eshte kjo menyre e kthimit te besimit tek policia, por e kunderta. Sjellja e ketille e policise vetemse krijon rritim, provokim dhe shton mosbesimin ndaj organit i cili eshte i obliguar dhe ka per detyre ta siguroj dhe ruaj rendin publik.

*postim në facebook