Polici gjuajti drejt një shqiptari, ishte vetëmbrojtje

Nga fundi i muajit janar, në stacionin e trenit në Kreuzlingen, një oficer policie qëlloi një person. Zyra e prokurorit publik në Kreuzlingen tani ka përfunduar procedurat penale kundër zyrtarit, duke pretenduar se bëhet fjalë për vetëmbrojtje.

Për shkak të “situatës së kërcënimit akut”, veprimi i oficerit të policisë ishte i justifikuar: Ky është përfundimi i arritur nga prokurori publik në Kreuzlingen. Procedimet penale ndaj oficerit të policisë, i cili qëlloi një 25-vjeçar në stacionin Kreuzlingen më 31 janar, tani kanë përfunduar. Ai veproi në vetëmbrojtje, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell Shtegu.com.

Operacioni policor filloi pasi shqiptari kishte ikur nga policia. Policia donte ta arrestonte atë dhe dy persona të tjerë – por i riu nxori një pistoletë. Pavarësisht se ishte udhëzuar për ta hedhur poshtë armën, ai vazhdoi ta mbaj të drejtuar pistoletën nga polici. Oficeri më pas qëlloi në drejtim të personit 25-vjeçar. Ai u arratis, por u arrestua pak më vonë. Askush nuk u lëndua.