Plazhet në Antalya të zbrazëta si pasojë e COVID-19

Kryeqendra turke e turizmit Antalya asnjëherë nuk ka qenë aq e boshatisur sikurse gjatë disa javëve të fundit si pasojë e pandemisë së koronavirusit të ri (COVID-19).

Plazhet, bukuria e së cilave natyrore është e njohur në mbarë botën, janë tërësisht të zbrazëta ndonëse zakonisht në këtë periudhë të vitit pranojnë turistët dhe vizitorët e parë nga të gjitha viset e botës.

Shumë plazhe në këtë qytet turk vetëm vitin e kaluar kanë pritur rreth 15 milionë turistë të huaj.

Megjithatë, për shkak të pandemisë së koronavirusit këto ditë plazhet në Antalya janë tërësisht të zbrazëta ndërsa skena të pazakonshme nga helikopteri regjistruan pjesëtarët e xhandarmërisë turke.