Pisonero: KE-ja ndjek nga afër negociatat për datën e zgjedhjeve

Komisioni Evropian ndjek nga afër negociatat për datën e zgjedhjeve, ka deklaruar për MIA-n zëdhënësja e KE-së, Ana Pisonero. KE-ja bën thirrje që bisedimet të vazhdojnë për organizimin e zgjedhjeve që vendi të mundet të menaxhojë pasojat nga virusi korona. Siç raporton MIA, burime nga Brukseli thonë se paqartësia rreth zgjedhjeve mund të ndikojë edhe në publikimin e kornizës negociuese e cila zyrtarisht pritet gjatë muajit të ardhshëm. Këto dokumente mund të shtyhen deri në shtator, veçanërisht nëse vërehet ngecje e zhvillimeve në Shkup dhe Tiranë.