Petkovski: Nëse diaspora e ndihmon shtetin, atëherë është logjike të jetë pjesë e regjistrimit

“Ata që nuk janë banorë të Maqedonisë këtu, të cilët nuk paguajnë detyrime tatimore ndaj shtetit nuk duhet të kenë të gjitha të drejtat që kanë qytetarët lokalë”, tha Tito Petkovski kur u pyet në lidhje me regjistrimin e ardhshëm në vend, i cili filloi më 1 mars.

Sipas tij, mundësia e Eurostat përdoret nga shumë vende.

“Nëse diaspora ndihmon fuqinë financiare të shtetit, atëherë logjika është të jetë pjesë e regjistrimit. Ata marrin pjesë në një farë mënyre në vend dhe duan të shohin se si shpenzohen paratë e tyre”, tha Petkovski në emisionin “24 Analiza”.