Për lëndën “Titanik” duhet të dëshmojnë edhe 50 dëshmitarë të prokurorisë

Njësia ALFA pranë MPB-së u dërgua në Ohër në vitin 2013 për të kryer detyra të natyrës motoro-patrulluese dhe për të identifikuar të dyshuarit. Dëshmitari Goran Çekaloviq, si pjesë e ekipit që u dërgua në Ohër një natë para zgjedhjeve lokale në gjykatë sot, theksoi se ata po zbatonin vetëm urdhrat e dhëna nga udhëheqësit e ekipit.

“Kishte disa njerëz nga ekipi, ishte edhe Xhezmi Ahmet (i akuzuar në çështjen “Titanik”). Patrulluam në një bulevard. Ne nuk kishim asnjë urdhër për të ndaluar dikë në veçanti. Qëndronim në vendpushimin e Ministrisë së Brendshme në Ohër”, tha dëshmitari Çakaloviq.

Përveç njësisë ALFA, në zgjedhjet lokale në Ohër në vitin 2013, Ministria e Brendshme dërgoi anëtarë të Sektorit të detyrave speciale me urdhër. Dëshmitari i cili foli për këtë rrethanë deklaroi se ai nuk ishte më pjesë e MPB-së, dmth urdhri në atë kohë ishte të sigurohej procesi zgjedhor në Ohër.

Lënda gjyqësore “Titanik” është një nga çështjet e para të hapura nga ish PSP. Megjithatë, edhe pse ka kaluar një periudhë e gjatë që nga fillimi i procedurës, gjykimi është ende në fazën e paraqitjes së provave verbale. Prokurorja Lile Stefanova, e cila është përfaqësuese e kësaj çështje, pret që dëgjimi i dëshmitarëve të propozuar nga prokuroria të përfundojë në seancat e ardhshme. Nga numri i përgjithshëm i provave verbale të propozuara nga prokuroria deri në fund të kësaj faze pritet të dëshmojnë 50 dëshmitarë të tjerë .

Duke pasur parasysh dinamikën e dëgjimit të disa dëshmitarëve në një seancë, kjo procedurë pritet të përfundojë së shpejti.

Gjykimin për këtë lëndë e zhvillon gjykatësi Osman Shabani.

Sipas aktakuzës, 20 persona u arrestuan si të dyshuar për krime të ndryshme në lidhje me financimin e kundërligjshëm të partisë politike VMRO-DPMNE dhe për prishjen e proceseve zgjedhore në vitet 2011 dhe 2013. Midis tyre janë ish zyrtarë të lartë të VMRO-DPMNE-së, Gordana Jankulovska, Mile Janakievski, Martin Protugjer, Ilija Dimovski dhe të tjerë.

Seanca e ardhshme për lëndën “Titanik” është caktuar më 29 janar.