Pendarovski: Motivi për rastin Monstra nuk është vërtetuar

Sonte në “Rruga drejt”, në Alsat M,  me Adrian Kerimin, i ftuar ishte Presidenti Stevo Pendarovski. I pyetur për rastin Monstra, Pendarovski tha se si motiv nuk i duket i besueshëm, pra nuk thotë që ata persona nuk e kanë bërë atë krim, por që motivi për xhihad nuk është i vërtetuar.

“Nuk them që ata persona nuk e kanë bërë atë krim. Si motiv është i dyshimt nëse është i vërtetë që 5 persona të vriten për xhihad, kjo në Europë ka ndodhur rrallë dekadën e fundit. Nëse është xhihad, pra nëse janë mirë të orgnaizuar, mirë të financuar, dhe që i planifikojnë gjatë sulmet e tyre dhe asnjë nga shërbimet e  tona të mos i kualifikojë si të tilla prej përpara.  Gjykimi dhe rigjykimi e vërtetoi se kanë dëshmi se këta persona i kanë kryer vrasjet në liqenin e Smilkovcit, por nuk është vërtetuar se e kanë bërë për luftën e shenjt fetare – xhihad.

Pra ju e kontestoni edhe motivin aktual me të cilin janë denuar, e që është terrorizëm?

Terrorizëm mund të jetë… nuk mund ta dij. Një gjë e di, se motivi për vrasjen nuk është vërtetuar plotësisht“, tha presidenti Pendarovski./Alsat.mk