Pendarovski kundër Osmanit për ndryshimet kushtutese

Presidenti i shtetit, Stevo Pendarovski ka dalë kundër qëndrimit të ministrit të Punëve të Jashtme, Bujar Osmani që e shprehu në Click Plus për integrimin e bullgarëve në Kushtetutë.

Nga Kabineti i Pendarovskit thonë se ndryshimet kushtetuese janë e drejtë sovrane e Maqedonisë së Veriut.

“Një gjë e tillë nuk është kërkuar nga pala bullgare, as që pret presidenti që të ndodh ajo, pasi që amendamentet eventuale të Kushtetutës janë e drejtë sovrane dhe përgjegjësi e jona. Në këtë moment, presidenti nuk sheh asnjë nevojë për çfarëdo ndryshimi në Kushtetutë”, thanë nga Kabineti i presidentit./TV21