Pekin, linja e metrosë bëhet plotësisht e automatizuar

Trenat në Linjën Yanfang, një linjë e shpejtë tranziti në periferinë jugperëndimore të Pekinit, janë bërë plotësisht të automatizuara pa pasur nevojë për veprim njerëzor gjatë gjithë procesit, njoftoi të premten operatori lokal i metrosë.

Linja u modernizua nga niveli i tretë i automatizimit, që është operim i trenit pa shofer, në nivelin 4, që do të thotë funksionim i trenit pa mbikëqyrje.

Trenat që funksionojnë në sistemin e nivelit të 4-t funksionojnë automatikisht në çdo kohë, duke përfshirë hapjen dhe mbylljen e dyerve, zbulimin e pengesave dhe trajtimin e emergjencave, sipas Shoqatës Ndërkombëtare të Transportit Publik.

Treni pa shofer ndjek një program të saktë për të drejtuar dhe ndaluar automatikisht në secilin stacion, njoftoi operatori i linjës.

Ai gjithashtu mund të aktivizohet, të kryejë inspektime, të largohet e të kthehet automatikisht në garazh, sipas kompanisë.

/Marre nga CRI/