Pahor nderon Angela Merkel me urdhrin më të lartë slloven

Presidenti i Sllovenisë Borut Pahor ka nderuar sot kancelaren gjermane Angela Merkel me Urdhrin e Meritës së Veçantë për kontributin e saj personal në thellimin e marrëdhënieve midis dy vendeve, si dhe për udhëheqjen e saj të besueshme në Evropë.

“Angela Merkel është e aftë për atë që është më e vështira në politikë. Ajo frymëzon besimin te njerëzit dhe besimin se gjithçka do të përfundojë mirë. Kjo nuk arrihet me talent, por me punë, suksese dhe shembullin e vet ”, tha Pahor, duke i ndarë kancelares dekoratën më të lartë sllovene.

Ai tha se Merkel, e cila po largohet nga pushteti në Gjermani pas 16 vjetësh, gjithmonë erdhi në një zgjidhje duke kërkuar kompromise dhe përmes dialogut, madje edhe me bashkëbiseduesit më të vështirë dhe të pakëndshëm, transmeton agjencia e lajmeve STA.

Për më tepër, siç theksoi ai, Merkel është krijuesja e zgjidhjeve të gjera si një politikane pragmatike me vizione të përgjegjshme dhe një person që ka një besim të fortë në një të ardhme të përbashkët evropiane.

Ndërsa Merkel ka theksuar se është një detyrim për të gjitha qeveritë e ardhshme gjermane të vazhdojnë të punojnë në zhvillimin e marrëdhënieve të ngushta, të mira dhe miqësore midis vendeve dhe popujve.

Top Channel