Osmani për Serbinë: Në BE s’mund të shkojë asnjë vend që ndjekë rrugën e Rusisë

Chairwoman of the Assembly of Kosovo and acting President of Kosovo Vjosa Osmani speaks during an interview with The Associated Press in Kosovo capital Pristina on Friday, Nov. 13, 2020. Kosovo’s acting president complains that the European Union is not treating Kosovo on “an equal footing” with its former war foe, neighboring Serbia in the negotiations on normalizing their ties. Osmani on Friday said that Brussels was not learning from the mistakes of the past and was treating Serbia as “a spoiled child.” (AP Photo/Visar Kryeziu)

Presidentja Vjosa Osmani ka theksuar se në Bashkimin Evropian nuk mund të shkojë asnë shtet, i cili sipas saj ndjekë edhe rrugën e Rusisë, duke iu referuar Serbisë.

Ajo, para mediave ndërkombëtare në Bruksel, ka deklaruar se nuk mund të ecet në dyja rrugët përnjëherë, dhe se mundësia duhet t’u jepet atyre që janë vetëm drejtë rrugëtimit euroatlantik.

“Vullneti i kosovarëve për integrimin euroatlantik mund çdo gjë. Kurrë nuk kemi shikuar për ndokund tjetër kjo është alternativa e vetme për të cilën ne kemi punuar, do të vazhdojmë të punojmë, pasionet e tona nuk do të zbehen, pra për këtë arsye besoj se të gjitha shtetet e Bashkimit Evropian e meritojnë të jenë këtu të shprehin pikëpamjet e tyre dhe zërin e popullit të tyre”.

“Natyrisht, ata të cilët janë përcaktuar të ecin drejtë rrugës së Bashkimit Evropian, ato duhet të vazhdojnë para, ata që besojnë se mund të ecin në rrugën e Moskës, në rrugën e Putinit, sa në rrugën e BE-së, nuk e meritojnë të jenë në rrugën drejtë BE-së sepse nuk mund të ecësh në dy rrugët përnjëherë”,ka thënë Osmani, njofton KlanKosova.tv.

Osmani ka thënë se Serbia nuk ka vendosur sanksione ndaj Rusisë dhe se janë duke lënë ndikimin e Rusisë në rajonin e Ballkanit Perëndimor që sipas saj është shumë e dëmshme.