Nxehtësi e madhe në Australi, burri pjekë 1,5 kilogramë mish në makinë (VIDEO)

Temperaturat mesatare të ajrit në Australi kanë arritur në 40.9 gradë Celcius, nxehtësi kjo që ia mundësoi një personi të piqte mish në makinë.

Stu Pengelly nga Perth vendosi të bënte një eksperiment. Ai bleu 1.5 kg mish derri dhe e la në makinën e tij për 10 orë, raporton Reuters, transmeton lajmi.net.

Në mëngjes, kur temperatura ishte 30 gradë Celsius, temperatura ishte ngritur në 81 gradë Celsius në veturë në mesditë.

Mishi ishte gatuar pas 10 orësh.Pengelly tha se eksperimenti ishte krijuar për të treguar njerëzve sesa nxehtësia e rrezikshme mund të jetë në një makinë.

Sipas Byrosë Meteorologjike Australiane (BoM), temperaturat e mbizotëruara së fundmi kanë thyer rekordin e vitit 2013.

“Temperatura ka ardhur duke u rritur. Më shumë se 45 gradë Celsius është regjistruar në pjesën më të madhe të brendshme të Australisë”, tha meteorologu e BoM, Diana Eadie.

Car pork roast

Who needs a slow cooker when you've got an old Datsun Sunny!Stu Pengelly successfully cooked a 1.5kg pork roast in his car on Friday as the temperature in Perth nudged 40°C. ☀️🐖🚗He said the temperature in the car reached 81°C in the heat of the day and after 10 hours cooking, the roast was done and ready to eat.Mr Pengilley said his experiment showed how dangerous it was to leave childen and pets alone in hot cars.

Posted by ABC Great Southern on Sunday, December 15, 2019