Nis furnizimi me energji elektrike në centralin bërthamor të Çernobilit

Një pamje e përgjithshme tregon strukturën mbi sarkofagun e vjetër që mbulon reaktorin e katërt të dëmtuar në termocentralin bërthamor të Çernobilit në Çernobil, Ukrainë, 22 nëntor 2018.

Kompania Kombëtare e Energjisë e Ukrainës (NEC) Ukrenergo përfundoi punën e riparimit dhe rifilloi furnizimin me energji elektrike për NPP-në e Çernobilit, njoftoi kompania të dielën.

“Specialistët ukrainas të NEC “Ukrenergo” përfunduan punimet e riparimit në linjën 330 kV… dhe rifilluan furnizimin me energji elektrike për NPP-në e Çernobilit dhe qytetin e Slavutych”, postoi Ukrenergo në kanalin e saj Telegram. /Abcnews.al/