Në vend nuk ka dërgesa kineze të ushqimit

Alarmi i Agjencisë për Ushqim dhe Veterinari (AUV) ëshhtë i kyçur pas paraqitjes së korona virusit, por drejtori Zoran Atanasov thotë se hapësirë për panik nuk ka duke pasur parasysh se Kina menjëherë vendosi ndalesë për çfarëdo dalje nga rajonet e prekura.

“Alarmi është i kyçur edhe tek ne, por nuk ka importim të dërgesave nga Kina. Virusi është i rrezikshëm për njerëzit, por jo edhe për kafshët”, theksoi Atanasov.

Sipas tij, AUV posedon pasjisje specifike për mbrojtje nga sëmundje e cila, nëse nevojitet do t’i vendoset në dispozicion Ministrisë së Shëndetësisë./TV21/